Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Κτηματολόγιο Δασαρχείο

Κτηματολόγιο Δασαρχείο

Το γραφείο “ΤΟΠΟΣΥΝΘΕΣΙΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί” αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία για τη Δήλωση της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο,  όπου αυτή κι αν βρίσκεται,  γρήγορα  & οικονομικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Δωρεάν δήλωση κτηματολογίου γεωτεμαχίου με τη σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το Κτηματολόγιο είναι μια γενική, ενιαία, συστηματική και συνεχώς ενημερωμένη καταγραφή, που περιλαμβάνει τη γεωμετρική περιγραφή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε τμήματος γης, με την ευθύνη και την εγγύηση του Δημοσίου. Με τη σύνταξη του σταδιακά αντικαθίσταται το ισχύον σύστημα μετεγγραφών και τα Υποθηκοφυλακεία.

Οι υπηρεσίες που αναλαμβάνονται είναι:

Εντοπισμός ακινήτου (ΚΑΕΚ) – Μελέτη ιδιοκτησιακού καθεστώτος
Σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος με τις προδιαγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου.
Χωρικές μεταβολές (διορθώσεις γεωμετρικών στοιχείων, ορίων και επιφάνειας)
Συνενώσεις ιδιοκτησιών
Συλλογή και επεξεργασία Δηλώσεων Ιδιοκτησίας
Καταχωρήσεις εγγραπτέων πράξεων
Έκδοση – παραλαβή πιστοποιητικών
Συμπλήρωση και ενημέρωση κτηματολογικών διαγραμμάτων
Διορθώσεις Αρχικών Εγγραφών Εθνικού Κτηματολογίου
Κτηματολογικοί Πίνακες

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ – ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ – ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δωρεάν η δήλωση αντίρρησης κατά δασικού χαρακτήρα του ακινήτου σας με τη σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος.

 

Τα εργαλεία θεσμοθετήθηκαν και υπάρχουν.
Ενημερώσου, δράσε και τακτοποίησε τη γη σου

Οι Δασικοί Χάρτες απεικονίζουν τα όρια των εκτάσεων δασικού και μη δασικού χαρακτήρα στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Το περιεχόμενο του δασικού χάρτη εμφανίζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ το χαρακτήρα των εκτάσεων (γεωργική, δασική, χορτολιβαδική, ….), ο οποίος καθορίζεται συνδυαστικά, όπως ακριβώς γίνονταν μέχρι σήμερα με τις πράξεις χαρακτηρισμού, από τη μορφή που είχαν στο παρελθόν (1945) και από τη μορφή που έχουν σήμερα.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα, επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι).

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι δασικοί χάρτες ΔΕΝ θίγουν τα ιδιοκτησιακά συμφέροντα των πολιτών. Αντίθετα, οι χάρτες αποσκοπούν να ξεχωρίσουν τις δασικές εκτάσεις, να τακτοποιήσουν τις χρήσεις γης, να υποστηρίξουν το χωροταξικό σχεδιασμό και να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αμφισβήτηση επιλύεται κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης, στα πλαίσια της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, και όχι κατά τη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών

Το τεχνικό γραφείο «ΤΟΠΟΣΥΝΘΕΣΙΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί» αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη υποβολή αντιρρήσεων στην ειδική επιτροπή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε  γραφείο ΤΟΠΟΣΥΝΘΕΣΙΣ ώστε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο του δασικού χάρτη που έχει αναρτηθεί ή που έχει ήδη κυρωθεί ώστε να γνωρίζετε αν ιδιοκτησία σας έχει δασικό χαρακτήρα ή όχι προκειμένου να ενεργήσετε ανάλογα.

dasiko_800

Με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των Αποφάσεων με τις οποίες έγινε η κύρωση των δασικών χαρτών  ο δασικός χάρτης καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτόν.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι δασικές εκτάσεις που κυρώθηκαν αποτελούν το 60% των χαρτών, ενώ οι μη δασικές το 40% περίπου των αναρτημένων περιοχών.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές δεκάδες χιλιάδες αγροτεμαχίων έχουν πλέον δασικό χαρακτήρα και όσοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν αντίρρηση, χάνουν την ιδιοκτησία τους.

Σε περίπτωση που κυρώθηκε ο δασικός χάρτης, αλλά υπάρχει αμφισβήτηση από τον ιδιοκτήτη για το δασικό χαρακτήρα, χάνεται το δικαίωμα άσκησης αντίρρησης,  επιτρέπεται όμως η άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ εντός προθεσμίας 60 ημερών από την δημοσίευση του δασικού χάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) .

Οι περιπτώσεις αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν θα εξεταστούν από τριμελείς Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.).

Αμέσως μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης τους από τις αρμόδιες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ).

Οι Επιτροπές είναι τριμελείς, απαρτίζονται από ένα Δικηγόρο, ένα Μηχανικό και ένα  Δασολόγο του δημοσίου, ενώ θα συγκροτηθούν περισσότερες από μία Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Επικοινωνία

  • Λ. Κηφισίας 125-127, 115 24, Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS, Πλησίον ΜΕΤΡΟ Πανόρμου
  • 210 6998937 - 697 4804316
  • info@toposynthesis.gr

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)