Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Κτηματολόγιο -Ξεκίνησε η Ανάρτηση στην Αθήνα

ktimatologio-ksekinhse-h-anarthsh

Κτηματολόγιο -Ξεκίνησε η Ανάρτηση στην Αθήνα

Σήμερα 1 Ιουνίου 2020 ξεκίνησε η ανάρτηση στον Δήμο της Αθήνας η οποία για πρώτη φορά γίνεται πλήρως σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση του πολίτη να βρίσκεται αυτοπροσώπως στα γραφεία κτηματογράφησης. Σε αυτό το σημείο, βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες προχωρούν στον έλεγχο των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας για τελευταία φορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κτηματολογίου, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα που έχουν καταγραφεί στην ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Η ανάρτηση έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους του εσωτερικού μέχρι τις 3 Αυγούστου. Για τους κατοίκους του εξωτερικού η διάρκεια είναι 4 μήνες δηλαδή μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η Διαδικασία της Ανάρτησης

anartisi-ktimatologiou

Η ανάρτηση έχει να κάνει με το στάδιο στο οποίο τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί δίνονται στο σύνολο τους στη δημοσιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας είναι σε θέση να ενημερώνει και να ελέγχει την ατομική του ιδιοκτησία καθώς και τη δημόσια ακίνητη περιουσία. Οι οποιεσδήποτε διορθώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε αυτή τη φάση θα έχουν ένα κόστος της τάξης των 5€. Αν τυχόν παραληφθεί το κομμάτι αυτό τότε οι διορθώσεις που απαιτούνται θα γίνουν μέσω δικαστικής οδού στο επόμενο στάδιο του Κτηματολογίου. Αυτό θα έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος αλλά και την ανάλογη χρονική καθυστέρηση. Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της διάρκειας της αναρτήσεως, όπως προαναφέραμε, για τους κατοίκους εσωτερικού είναι 2 μήνες ενώ για του εξωτερικού 4 μήνες.

Από σήμερα, 1η Ιουνίου 2020 ξεκινά η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Αθήνας, μέσω της οποίας, μέχρι και τις 3/8/2020 (ή την 1η Οκτωβρίου 2020 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) μπορείτε να ελέγξετε, να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο. Επικοινωνήστε με το γραφείο μας όπου οι έμπειροι μηχανικοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν στο κομμάτι αυτό.

Οι Περιοχές που Ακολουθούν

perioxes-kthmatologiou

Μέσα στο καλοκαίρι του 2020, θα πραγματοποιηθεί η ανάρτηση στις κάτωθι περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων:

  • Κιλκίς
  • Λάρισας
  • Ημαθίας
  • Βοιωτίας
  • Εύβοιας

Από την Δευτέρα 25 Μαΐου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προανάρτησης για όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία στις Δημοτικές Ενότητες Λαμίας του Δήμου Λαμίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Το φετινό καλοκαίρι θα ακολουθήσει η ανάρτηση σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα.

ΤΟΠΟΣΥΝΘΕΣΙΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ 25 ΕΤΩΝ! ΚΥΡΙΟΣ ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΜΑΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!!

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)