Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

ΥΠΕΝ – Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (για το voria.gr) δήλωσε πως έρχεται υπερτριπλασιασμός των κονδυλίων που αφορούν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις καθώς και πράσινες επενδύσεις που θα φτάνουν τα 44 δις ευρώ. Ο κ. Υπουργός δήλωσε πως σήμερα η χώρα μας θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς ένα νέο ενεργειακό μοντέλο για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχές όπως είναι ο περιφερειακός ενεργειακός ανταγωνισμός καθώς και το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια  και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) διαφαίνεται η κατεύθυνση της κυβέρνησης όπως υπεβλήθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σχέδιο αυτό έχει απόλυτη συσχέτιση και ευθυγράμμιση με το Green Deal της επιτροπής και υπολογίζεται πως θα φέρει επενδύσεις που φτάνουν τα 44 δις ευρώ και αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας μας, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Στους στόχους της κυβέρνησης που αφορούν την ενεργειακή εξοικονόμηση, σύμφωνα με τον Υπουργό, συμπεριλαμβάνεται ο στόχος για επίτευξη ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που πάνω από 38% στην τελική κατανάλωση μέχρι το έτος 2030. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα δήλωσε ο Υπουργός στη συνέχεια:

Μέχρι το 2030 θα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά πάνω από μισό εκατομμύριο κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο, σχεδιάζουμε να αυξήσουμε 3,5 φορές πάνω τα κονδύλια για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Αντί δηλαδή για 1 δισ. ευρώ στην επταετία που δόθηκε μέχρι σήμερα εμείς σχεδιάζουμε να δίνουμε για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό θα γίνει με απευθείας ενισχύσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών, με χαμηλότοκα και μηδενικού επιτοκίου τραπεζικά δάνεια, με αποτελεσματικές φορολογικές εκπτώσεις, και με επιπλέον κίνητρα για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (όπως π.χ. με τις εταιρείες ESCOs). Στην Κεντρική Μακεδονία μάλιστα, το ενδιαφέρον για τον τελευταίο κύκλο του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Με 4.500 αιτήσεις και δεσμεύσεις 48 εκατ. ευρώ. Όσες δηλαδή ήταν και οι δεσμεύσεις για την Αττική. Αναμένουμε επομένως ανάλογα μεγάλο ενδιαφέρον και για τον νέο κύκλο του προγράμματος που ετοιμάζουμε.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)