Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Δασικοί Χάρτες – Έρχονται οι Ρυθμίσεις

Σύμφωνα με ‘Το Βήμα’, μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η παρουσίαση των ρυθμίσεων στο υπουργικό συμβούλιο οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν τις Επιτροπές που εξετάζουν τις αντιρρήσεις των πολιτών έναντι των αναρτημένων Δασικών Χαρτών. Θα πρέπει λοιπόν να πραγματοποιηθεί ο στόχος ο οποίος είναι η διευκόλυνση της στελέχωσης τους για να προχωρήσει η εξέταση των 160.000 ενστάσεων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης δήλωσε προ ημερών στη Βουλή πως αν συνεχιστεί η κατάσταση, οι ενστάσεις θα εξεταστούν σε 27 χρόνια.

Δασικοί Χάρτες

Η λύση η οποία θα φέρει την κύρωση των Δασικών Χαρτών είναι η αύξηση των Επιτροπών Αντιρρήσεων όπως και ο επανακαθορισμός της αμοιβής των μελών τους ως οικονομικό κίνητρο. Αυτό θα φέρει το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται από τον ιδιωτικό τομέα καθώς και για τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές. Επιπροσθέτως, με τις ειδικές διατάξεις που θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου, οι πολίτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τους πριν την ολοκλήρωση της εξέτασης των αντιρρήσεων σε όλον τον Νομό (όπως προβλέπεται σήμερα). Ο κ. Υπουργός, για το θέμα αυτό δήλωσε πως

Αυτός είναι ένας παραλογισμός, ο οποίος θα τελειώσει. Δεν μπορούμε να απαλλοτριώνουμε με αυτό τον τρόπο την περιουσία των συμπολιτών μας.

Ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι αυτό με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου. Ο κ. Υπουργός είπε πως με υπουργική απόφαση θα μπει σε μια σειρά το θέμα αυτό λέγοντας πως υπάρχει ‘πολιτική σχιζοφρένεια’. Συνεχίζοντας, δήλωσε πως υπάρχουν καταφανείς περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εκτάσεις δεν είναι δασικές ωστόσο οι νόμοι εξακολουθούν να τις προσδιορίζουν ως δασικές.

Αν έχεις δώσει στους αγρότες επί χρόνια μια περιοχή με αναδασμό και την καλλιεργούν, δεν μπορείς να θυμάσαι μετά από 30-50 ή 80 χρόνια ότι είναι δάσος όταν οι άνθρωποι παίρνουν επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο χρόνια. Δεν μπορούμε να πάμε με πλάσματα φαντασίας, δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση.

Τέλος, μέσα στις επόμενες κινήσεις του ΥΠΕΝ συγκαταλέγεται και αυτή που θα έχει να κάνει με τις αναδασώσεις για τις οποίες ο κ. Υπουργός δήλωσε:

Πρέπει επιτέλους να βάλουμε κάποια πράγματα σε μία σειρά. Να προστατεύσουμε το δάσος! Να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σχεδιάζουμε Εθνικό Σχέδιο αναδασώσεων. Θα είμαστε αυστηροί σε σχέση με τα αυθαίρετα που είναι μέσα στα δάση. Όλα αυτά θα τα κάνουμε, αλλά δεν θα δώσουμε μάχες ανεμόμυλων. Δεν μπορεί η Ελληνική Δημοκρατία να συμπεριφέρεται ως ένας Δον Κιχώτης και να μάχεται εναντίον ανύπαρκτων εχθρών.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)