Κτηματολόγιο – Παράταση για 2 Περιφερειακές Ενότητες

 Σε Κτηματολόγιο

Μετά από απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Οικονόμου η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, δίδεται παράταση προθεσμίας στην υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης σε δύο Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα, πάρθηκε η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων που έχουν να κάνουν με το άρθρο 2 του νόμου 2308/1995 μέχρι και την 1η Ιουνίου 2020. Η προθεσμία αφορά τους κατοίκους της αλλοδαπής, της ημεδαπής ισχύοντας εξίσου και για το Ελληνικό Δημόσιο για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται:

  • Εντός των ορίων των προ-καποδιστριακών κοινοτήτων Γραικοχωρίου, Αγίου Βλασίου, Καστρίου, Μαυρουδίου, Λαδοχωρίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
  • Μέσα στα όρια των προ-καποδιστριακών κοινοτήτων Άνω Λαψίστης, Αγίου Ιωάννου, Ασφάκας, Ελεούσης, Βουνοπλαγιάς, Καρυών, Ζωοδόχου, Μεγάλου Γαριδικίου, Κάτω Λαψίστης, Πετσαλίου, Αμπελείας, Ροδοτοπίου, Βασιλικής, Αμφιθέας, Κουτσελίου, Καστρίτσης, Κρυάς, Κρανούλας, Μαρμάρων, Λογγάδων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοχωροπούλου, Νεοκαισαρείας, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής Περάματος και Περιβλέπτου ανήκοντα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Απριλίου 2020.

Η κατάσταση η οποία επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού και την απομόνωση την οποία έφερε δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πάτε πίσω στις εκκρεμότητες σας με το Κτηματολόγιο. Έμπειροι μηχανικοί του γραφείου μας μπορούν να κάνουν μια σειρά από εργασίες που αφορούν:

  • Στο κτηματολόγιο, όπως να σας πληροφορήσουν για τα στοιχεία της κτηματογράφησης, να ελέγξουν τα προσωρινά στοιχεία της ανάρτησής σας, να υποβάλλουν δήλωση κτηματολογίου για την ιδιοκτησία σας  διαβιβάζοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μέχρι την έκδοση της βεβαίωσης επιτυχούς δήλωσης.
  • Στους δασικούς χάρτες όπως να σας πληροφορήσουν για τον χαρακτήρα της ιδιοκτησίας σας ή ακόμα και να υποβάλλουν αντίρρηση κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΙ

Με αίσθημα ευθύνης και θεωρώντας υποχρέωση μας να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, το γραφείο μας θα παραμένει κλειστό και μέχρι νεωτέρας.
Συνεχίζουμε να είμαστε διαθέσιμοι και να εξυπηρετούμε με on line επικοινωνία στα social media και στο email:
📧 info@toposynthesis.gr
🌏 www.toposynthesis.gr
 210 699 8937
📱 697 4804 316

Start typing and press Enter to search