Εργασίες Μηχανικού για Ακίνητα – Ποιες Έχουν Σταματήσει

 Σε Κτηματολόγιο, Κτηματολόγιο / Δασικοί Χάρτες, Τοπογραφικές Μελέτες, Έκδοση Πολεοδομικών Αδειών, Τακτοποίηση Αυθαιρέτων, Βεβαιώσεις Μηχανικού, Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων, Ενεργειακές Μελέτες, Μελέτες Πυροπροστασίας, Περιβαλλοντικές Μελέτες, Ταυτότητα Κτιρίου, Χωρο-Σύνθεσις

Η κατάσταση αυτή με την πανδημία έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό αφορά και την δική μας χώρα και ύστερα από την απαγόρευση οι πολίτες πρέπει να μένουν στο σπίτι. Σε ότι αφορά τα ακίνητα έχουν μπλοκαριστεί μια σειρά από εργασίες καθώς οι μηχανικοί ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ που αφορούν την προστασία και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Παρακάτω, θα δούμε τις εργασίες οι οποίες έχουν παγώσει λόγω της κατάστασης.

Οι Εργασίες που Έχουν Σταματήσει

  1. Οι τοπογραφικές μελέτες δεν μπορούν να γίνουν πλέον προς αποφυγήν συγχρωτισμού και επαφής με τον πολίτη. Ο πολίτης θα πρέπει να προχωρήσει σε υπόδειξη των ορίων κάτι που πλέον δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επιπροσθέτως, θα χρειάζονταν οι χορηγήσεις σχεδίων και όρων δόμησης για την περιοχή του ακινήτου, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να πραγματοποιηθεί η τοπογραφική μελέτη. Τα πολεοδομικά γραφεί δεν λειτουργούν κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως δεν μπορούν να αποκτηθούν τα ανωτέρω στοιχεία.
  2. Η πολεοδομία δεν μπορεί να δώσει έγκριση χωροθέτησης όπερ σημαίνει πως οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και αυτές του υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μπορούν να προχωρήσουν με την άδεια λειτουργίας τους.
  3. Δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων λόγω της μη λειτουργίας του αρχείου της πολεοδομίας. Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί δεν μπορούν να πάρουν σχέδια από φακέλους οικοδομικών αδειών ελέγχοντας την νομιμότητα του εκάστοτε κτηρίου.
  4. Οι μηχανικοί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτίρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κάνοντας αδύνατη την μίσθωση ή μεταβίβαση ακινήτου.
  5. Δεν εκδίδονται Άδειες Δόμησης καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τις πολεοδομίες να υπολειτουργούν.
  6. Δεν μπορεί να εγκριθεί μελέτη και να δοθεί πιστοποιητικό πυροπροστασίας από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΙ

Με αίσθημα ευθύνης και θεωρώντας υποχρέωση να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, το γραφείο μας θα παραμένει κλειστό και μέχρι νεωτέρας.
Συνεχίζουμε να είμαστε διαθέσιμοι και να εξυπηρετούμε με on line επικοινωνία στα social media και στο email:
? info@toposynthesis.gr
? www.toposynthesis.gr
 210 699 8937
? 697 4804 316

Start typing and press Enter to search