Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ’ Οίκον – Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΝ

Στην αναφορά για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο κ. Υπουργός είπε πως ο στόχος για το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 38% στην τελική κατανάλωση μέχρι το 2030, αυτόματα θα σημάνει την ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κτηρίων ανά έτος. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, προβλέπεται στο σχεδιασμό μια αύξηση των κονδυλίων ενεργειακής αναβάθμισης 3.5 φορές πάνω. Αυτό σημαίνει ότι έναντι του 1 δις ευρώ στην επταετία που είχε δοθεί μέχρι σήμερα, οι δράσεις του ΥΠΕΝ από δω και πέρα θα αφορούν στο μισό δις ευρώ τον χρόνο!

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με τους εξής τρόπους:

  • Mε χαμηλότοκα και μηδενικού επιτοκίου τραπεζικά δάνεια
  • Με απευθείας ενισχύσεις των ενδιαφερόμενων
  • Με έξτρα κίνητρα για την εμπλοκή που λαμβάνει χώρα στον ιδιωτικό τομέα όπως π.χ με τις εταιρίες ESCOs (EnergyServiceCompanies).

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ”Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, με προϋπολογισμό 275 εκατ. ευρώ και την ένταξη 23.000 νοικοκυριών. Αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν προγραμματιστεί 3 ακόμη δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτές είναι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ για τα δημόσια κτίρια, η επόμενη φάση του προγράμματος ‘Εξοικονομώ’ και η εξοικονόμηση για τις επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός ανέφερε τα εξής:

Είναι ένα καλό νέο για το περιβάλλον. Ένα καλό νέο για την οικοδομή. Και κυρίως ένα καλό νέο για τα νοικοκυριά, καθώς θα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά πάνω από μισό εκατομμύριο κατοικίες μέχρι το 2030.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)