Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Κτηματολόγιο – Τον Απρίλιο η Ανάρτηση για την Αθήνα

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το Κτηματολόγιο, μετατίθεται σε περίπου 2 μήνες η έναρξη της ανάρτησης στην Αθήνα. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την έναρξη των αναρτήσεων για την πρωτεύουσα για τα τέλη Φεβρουαρίου κάτι που εν τέλει δεν θα συμβεί. Η μετάθεση της ανάρτησης για τον Απρίλιο οφείλεται στις ριζικές αλλαγές που έρχονται στον τρόπο εξέτασης των ενστάσεων των ιδιοκτητών αλλά και του Δημοσίου στις Επιτροπές Ενστάσεων.

Οι Αλλαγές με το Νέο Σύστημα

Απρίλιος Ανάρτηση Κτηματολογίου

Το Κτηματολόγιο εκτιμά πως με το νέο σύστημα εξέτασης των ενστάσεων ο αριθμός τους θα μειωθεί φτάνοντας τις 500.000 από 1 εκ., αριθμός που αναμένεται να φτάσουν με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος κτηματογράφησης. Ο Δήμος της Αθήνας θα ανοίξει τον χορό των περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος εξέτασης των ενστάσεων. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει ο Βόλος (με την προανάρτηση να λήγει στις 4 Μαρτίου), η Λιβαδειά και η Λαμία (η προανάρτηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη) καθώς και το ‘ΚΤΙΜΑ 16’ (το τρέχον πρόγραμμα κτηματογράφησης το οποίο περιλαμβάνει το 43% των δικαιωμάτων της χώρας στο σύνολο τους ήτοι περίπου 16.500.000 δικαιώματα).

Σύμφωνα με πηγές από το Κτηματολόγιο στα ”Νέα”, η αλλαγή στον τρόπο εξέτασης των ενστάσεων θα φέρει βελτίωση στην λειτουργία των ήδη υπαρχουσών επιτροπών. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι νέες αυτές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από πέρυσι ωστόσο η εφαρμογή τους θα γίνει φέτος μιας και αναγνωρίζεται καθολικά πως το σύστημα εξέτασης αντιρρήσεων είναι εξαιρετικά αργό. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τον σημερινό ρυθμό εξέτασης των ενστάσεων (ας πούμε επί των δασικών χαρτών) χρειάζονται συνολικά 27 χρόνια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων διαθέτουν ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων θα λάβουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα email καθώς και αντίγραφα κτηματολογικών αποσπασμάτων (σύμφωνα με το κτηματολόγιο θα γίνει και ταχυδρομική αποστολή). Η ανάρτηση έχει χρονική διάρκεια δυο μηνών για τους κατοίκους του εσωτερικού και τεσσάρων για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν εκτός Ελλάδος όπως και το Δημόσιο.

Η φάση αυτή έχει ως βασικό στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δήλωσαν την ιδιοκτησία τους όπως και στο Δημόσιο, να δουν τους αναρτημένους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε επιβεβαίωση, έλεγχο ή και διόρθωση πιθανών σφαλμάτων που έχουν γίνει στην γεωγραφική απεικόνιση του ακινήτου τους στα διαγράμματα ή στην καταγραφή των δικαιωμάτων.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)