Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Ενημέρωση ΑΑΔΕ με E-mail για το Κτηματολόγιο

Από χθες το πρωί ύστερα από ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου, έχουν αρχίσει και αποστέλλονται επί καθημερινής βάσεως 500.000 ηλεκτρονικά μηνύματα. Το ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο έχει ως αποστολέα την ΑΑΔΕ αλλά και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλεί όσους πολίτες κατέχουν ιδιοκτησίες σε μία ή περισσότερες περιφερειακές ενότητες με καταληκτική προθεσμία την 31η Οκτωβρίου, να δηλώσουν άμεσα την ιδιοκτησία τους. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σε 4 με 5 ημέρες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες έλαβαν ή θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση όσοι έχουν ιδιοκτησία σε μία η παραπάνω από τις κάτωθι Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης, Δράμας, Ροδόπης, Θάσου, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Αρκαδίας, Μαγνησίας αλλά και Δυτικής Αττικής. Για τις περιοχές αυτές η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα, έχει τονιστεί πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν καλύτερα μπορούν να πράξουν ως εξής:

  • Να υποβάλλουν την δήλωση τους ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του κτηματολογίου (ktimatologio.gr)
  • Να αποφύγουν την αναμονή, μέσω της διαδικασίας διαπίστωσης της ”εμπρόθεσμης προσέλευσης” ώστε να ολοκληρώσουν τη δήλωση τους σε κάποιο χρόνο αργότερα με ραντεβού
  • Να μεταβούν σε κάποιο γραφείο κτηματογράφησης ώστε να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες από εξειδικευμένους τοπογράφους και δικηγόρους σχετικά με την υποβολή της δήλωσης τους, τον εντοπισμό, τα έντυπα που χρειάζονται κλπ.
  • Να κάνουν χρήση της δωρεάν υπηρεσίας εντοπισμού και οριοθέτησης του ακινήτου μέσα από την εφαρμογή για smartphones.
  • Να καταβάλουν το πάγιο τέλος με δόσεις μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλέσουν στο 210 6505600 ή στο 1015 και να μπουν στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου ktimatologio.gr

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)