Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Κτηματολόγιο – Έρχονται οι Αναρτήσεις

Πλησιάζει ο καιρός για να ξεκινήσουν οι αναρτήσεις από τον Δήμο Αθηναίων. Η ημερομηνία είναι η 15η Φεβρουαρίου του 2020. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το πρόγραμμα μέσα στο εξάμηνο του 2020 για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Με την ανάρτηση αυτή θα ολοκληρωθεί ένα ιδιαίτερα ζωτικό στάδιο για την διαδικασία που αφορά την κτηματογράφηση. Έτσι, οι πολίτες από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και για ένα διάστημα 60 ημερών θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έλεγχο στην καταγραφή της περιουσίας τους. Αν κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστωθεί πως υπάρχουν λάθη θα χρειαστεί να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

Η Περίπτωση της Αθήνας

Σε ότι έχει να κάνει με τον Δήμο Αθηναίων οι ιδιοκτήτες ανέρχονται στον αριθμό των 544.682 με 7.645 νομικά πρόσωπα (εταιρίες, Δημόσιο κλπ) που κατέχουν 726 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων, τα οποία δήλωσαν το 2008 πληρώνοντας το ποσό των 35 ευρώ ανά δικαίωμα. Σε ότι αφορά την προανάρτηση, η διαφορά είναι πως οι αλλαγές και οι αντιρρήσεις θα πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες επιτροπές. Αυτό σημαίνει πως όσο τα στάδια της κτηματογράφησης προχωρούν τόσο θα αυξάνονται οι δυσκολίες για όσους ιδιοκτήτες έχουν αμελήσει τις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για τον Δήμο της Αθήνας η φάση της προανάρτησης ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και συντονιστή του έργου κ. Δημητρίου, το 65% των αιτήσεων επανεξέτασης συνολικά, υποβλήθηκε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Με την ανάλυση ανά κατηγορία των αιτούμενων διορθώσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό (της τάξεως του 34,75%), έχει να κάνει με αλλαγές στα στοιχεία δικαιούχου (αλλαγή τηλεφώνου, διεύθυνσης επικοινωνίας, αλλαγή ταυτότητας, προσθήκη κινητού ή email) και τα λοιπά αιτήματα είναι κυρίως νομικής και χωρικής επεξεργασίας.

Τα Στοιχεία των Αναρτήσεων

Σε ότι αφορά τα στοιχεία της Ανάρτησης αυτά είναι τα εξής:

  • Το Διάγραμμα του Κτηματολογίου στο οποίο βρίσκονται τα γεωμετρικά στοιχεία των ακινήτων (θέση, όρια κλπ)
  • Ο Κτηματολογικός Πίνακας ο οποίος έχει το σύνολο των δικαιωμάτων μιας περιοχής όπως αυτά τεκμηριώθηκαν από τους τίτλους και τα λοιπά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την κτηματογράφηση. Ο πίνακας έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε έχει δομηθεί ανά Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου κάτι που σημαίνει πως είναι ξεχωριστός για κάθε ακίνητο.

Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει την υποβολή καθώς και την εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων αλλά και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα κτηματολογικά στοιχεία (τα οποία είναι προσωρινά) οριστικοποιούνται και η μελέτη κτηματογράφησης τελειώνει. Στην συνέχεια έρχεται η σειρά των Κτηματολογικών γραφείων τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους στην εκάστοτε περιοχή στη θέση υποθηκοφυλακείου.

Για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες, εκτός της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στα γραφεία κτηματογράφησης, προβλέπεται και αποστολή των αποσπασμάτων από τους κτηματολογικούς πίνακες ταχυδρομικά στη δηλωθείσα διεύθυνση επικοινωνίας κάθε δικαιούχου.

Οι Προγραμματισμένες Αναρτήσεις

Η ”Ελληνικό Κτηματολόγιο” πρόβλεψε για τις αναρτήσεις στον Δήμο της Αθήνας  την 15η Φεβρουαρίου 2020. Στην συνέχεια έπονται οι αναρτήσεις στις 3 Μαρτίου 2020 σε Κάτω Αχαία/Ρίο, στις 17 Μαρτίου στους Δήμους Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου-Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου η Αμαλιάδα, στις 1 Απριλίου στις περιοχές Κιάτου και Βέλου της ΠΕ (Περιφερειακής Ενότητας) Κορινθίας, στις 2 Μαΐου η ΠΕ Μαγνησίας (Τσαγκαράδα), το Σχηματάρι, η Νέα Αρτάκη και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Στις 27 Μαΐου, η Καρδίτσα, στις 1 Ιουνίου η Ακράτα ΠΕ Αχαΐας και τέλος την 1η Ιουλίου 2020, η Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα.

Η Επιβεβαίωση των Στοιχείων

Μόλις ξεκινήσει η ανάρτηση τα στοιχεία κάθε δικαιούχου θα βρίσκονται διαθέσιμα στη σελίδα του κτηματολογίου (ktimatologio.gr). Επιπρόσθετα, θα χρειαστούν οι κωδικοί του Taxisnet. Μέσω Ηλεκτρονικής μορφής υποστηρίζεται επίσης και η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσα από την ειδική εφαρμογή ”Ανάρτηση” στην ενότητα της κτηματογράφησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Για να γίνει πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή θα χρειαστεί Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Ιδιοκτησίας και Κωδικός Προσώπου. Αυτά βρίσκονται στο Αποδεικτικό Υποβολής της δήλωσης.

 

Στην ομάδα μας βρίσκονται καταξιωμένοι και έμπειροι τοπογράφοι-μηχανικοί οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να δείτε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία που σας αφορούν, να γίνουν αν χρειάζονται οι απαραίτητες διορθώσεις και να σας λύσουν τυχόν απορίες που σας έχουν προκύψει.

Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε!

ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί

? Λεωφ. Κηφισίας 125-127, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου)
☎️ 210 699 8937
? 697 480 4316
? www.toposynthesis.gr
? info@toposynthesis.gr

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)