Loading
No1 : Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ
210 6998937 • 697 4804316
info@toposynthesis.gr
Εμπορικό Κέντρο COSMOS (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Η Υπερθέρμανση του Πλανήτη και η Απώλεια Θέσεων Εργασίας – ΟΗΕ

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η αύξηση του θερμικού στρες σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας καθώς και στη γεωργία θα δημιουργήσει τεράστια μείωση της παραγωγικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2030 θα ισοδυναμεί με 80 εκ. θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ.

Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΔΟΕ, μας λέει πως μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, το 2.2% του συνόλου των δεδουλευμένων ωρών παγκόσμια θα μπορούσε να εξαφανισθεί ένεκα των αυξημένων θερμοκρασιών. Αυτό βασίζεται στις προβλέψεις οι οποίες μιλούν για μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας περίπου 1,5 βαθμών Κελσίου έως τα τέλη του 21ου αιώνα. Η Νότια Ασία και η Δυτική Αφρική θα πληγούν περισσότερο καθώς αναμένεται να χαθεί το 5% των δεδουλευμένων ωρών το 2030 σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης η οποία έχει τίτλο: ”To να εργάζεται κανείς σε έναν θερμότερο πλανήτη: ο αντίκτυπος του θερμικού στρες στην παραγωγικότητα της εργασίας και η αξιοπρεπής εργασία”. Στο βάθος της παγκόσμιας κλίμακας οι απώλειες αντιπροσωπεύουν συνολικά 2.5 δις δολάρια.

Global Warming

Οι Δηλώσεις των Συμμετεχόντων

Η Κάθριν Σάγκετ, μια από τους συγγραφείς της έκθεσης δήλωσε:

”Χονδρικά, είναι το ισοδύναμο της οικονομίας της Βρετανίας”

Τι είναι όμως ακριβώς ο όρος θερμικό στρες; Με τον όρο θερμικό στρες αναφερόμαστε σε μια υψηλότερη θερμοκρασία σε συνδυασμό με αυτή που μπορεί να αντέξει το σώμα χωρίς να υποστεί κάποια φυσιολογική φθορά, σύμφωνα με τη ΔΟΕ. Αυτό συμβαίνει γενικά σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου έχοντας υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Η κ. Σάγκετ συνέχισε λέγοντας:

”Ο αντίκτυπος του θερμικού στρες στην παραγωγικότητα στην εργασία είναι μια σοβαρή επίπτωση της κλιματικής αλλαγής. Μπορούμε να αναμένουμε ότι θα δούμε τις ανισότητες να αυξάνονται μεταξύ των χωρών με υψηλό εισόδημα και των χωρών με ισχνό εισόδημα και τις συνθήκες εργασίας να επιδεινώνονται για τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως και εκτοπίσεις πληθυσμών» διαμήνυσε η ειδικός.

Οι δύο τομείς οι οποίοι είναι πιο εκτεθειμένοι είναι αυτοί της γεωργίας και του κατασκευαστικού κλάδου. Ο τομέας της γεωργίας στον οποίο απασχολούνται περίπου 940 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και λέγεται πως θα αντιπροσωπεύσει το 60% των ωρών εργασίας οι οποίες θα χαθούν μέχρι το 2030. Ο κατασκευαστικός κλάδος θα έχει ποσοστό 19% στην απώλεια της παραγωγικότητας.

Ο οικονομολόγος της ΔΟΕ, Νίκολας Μετρ δήλωσε πως παρόλο που στη Νότια Ασία και τη Δυτική Αφρική οι καύσωνες σαρώνουν, η Ευρώπη θα πληρώσει και κείνη βαριά το τίμημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο κ. Μετρ είπε στους δημοσιογράφους:

”Πρέπει να αναμένουμε όλο και περισσότερα επεισόδια καύσωνα όπως είχαμε τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά και όλο και πιο έντονα.”

ΤΟΠΟ-ΣΥΝΘΕΣΙΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί

? Λεωφ. Κηφισίας 125-127, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου)
☎️ 210 699 8937
? 697 480 4316
? www.toposynthesis.gr
? info@toposynthesis.gr

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Αθήνα Εμπορικό Κέντρο COSMOS
(Δευτέρα - Παρασκευή)
(10π.μ. - 05 μ.μ.)